Fietsen

Heeft u een goede fiets over?
Regelmatig komen er bij het fietsenproject ‘Met een fiets doe je mee’ aanvragen binnen voor mensen die dringend een fiets nodig hebben. Het gaat om mensen die op of onder de armoedegrens leven: mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van de Voedselbank of vluchtelingen die over weinig tot geen inkomsten beschikken.

Heeft u een fiets over, doneer ‘m dan.
Wij ontvangen deze fiets graag van u. Met de door u aangeboden fiets kunnen wij iemand heel blij maken. Als u een fiets voor ons heeft bent u van harte welkom deze op in onze fietswerkplaats te overhandigen. Een klein mankement is geen probleem, dat lossen wij op in onze fietswerkplaats met onze geweldige vrijwilligers!
De fietswerkplaats is hiervoor geopend van maandag tot en met vrijdag van 13:00 – 15:00 uur.  Heel hartelijk dank daarvoor.

Adres:
Fietscentrum Nijmegen
Weurtseweg 154/156
6541 BA NIJMEGEN

Volg ons op:
https://www.facebook.org/meteenfietsdoejemee
https://www.instagram.com/meteenfietsdoejemee
https://www.linkedin.com/company/met-een-fiets-doe-je-mee
https://www.x.com/samenopdefiets

Voor vragen en aanmeldingen voor een fiets, mail naar:
[email protected]
Bel voor ons Fietsenproject wo en do van 09.00-17.00, of via whatsapp: 06-81 61 26 47

Ook kunt u ons helpen een fiets aan te schaffen door een bedrag over te maken naar
NL80 TRIO 0391 0294 60
t.n.v. Huis van Compassie in Nijmegen
o.v.v. donatie fiets voor Huis van Compassie.

Het fietsenproject ‘Met een fiets doe je mee’ wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, NXP, Oranjefonds, Rabobank en PIN/KNR.

Feestelijke opening Fietscentrum Nijmegen

De fietswerkplaats van het Fietsenproject: ‘Met een fiets doe je mee’ is gevestigd in het Fietscentrum Nijmegen aan de Weurtseweg 154/156. Dit Fietscentrum opent op zaterdag 20 april haar deuren voor een feestelijke aftrap.
Het Fietscentrum Nijmegen is een verzamelgebouw met diverse fiets gerelateerde projecten en ondernemingen met onder andere:

 • Fietsenproject: ‘Met een fiets doe je mee’ van Huis van Compassie Nijmegen dat ongebruikte fietsen inzamelt, herstelt en uitgeeft aan mensen die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen.
 • Stip kinderfietsen: De specialist in (lichtgewicht) kinderfietsen.
 • Fissafiets: De FissaFiets is een mobiele DJ-Bakfiets met professionele dj’s die elk evenement tot een succes zullen maken.
 • Loendersloot Consultancy: Advies en projectbegeleiding op het gebied van verkeer en mobiliteit.
 • Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa): CooP-Africa is een stichting die kinderen, gezondheidswerkers, boeren en kleine ondernemers in Afrika ondersteunt met fietsen en werkt aan de promotie van fietsklimaat in Sub-Sahara Afrika.

De feestelijke aftrap staat in het teken van verbinding en participatie door middel van de fiets. Deze open dag is een uitgelezen kans voor bewoners van Nijmegen om het nieuwe centrum te verkennen, kennis te maken met de verschillende fietsorganisaties en te genieten van diverse activiteiten.
Kom langs en laat je inspireren door de kracht en het plezier van fietsen!

Waar? Fietscentrum Nijmegen, Weurtseweg 154/156, Nijmegen.
Wanneer? Zaterdag 20 april 2024, van 10:00 tot 16:00 uur.
Wat is het programma?

 • 10.15 – 11.00 Fietsoptocht: Om 10.30 vertrekken voor een fietsoptocht door Nijmegen-West met in de Nijmeegse N.E.C. kleuren (Rood, Zwart en Groene) versierde fietsen. We nodigen jong en oud uit om mee te fietsen. Bij terugkomst om 11.00 reiken wij een mooie prijs uit aan de mooiste Rood, Zwart en Groene fiets.
 • 11.00 Officiële opening: Rond 11.00 zal er een officiële opening zijn van het Fietscentrum Nijmegen door Wethouder Brom.
 • 11.15 – 12.00 Masterclass Fietsstraat: Mini masterclass en kennisuitwisseling over fietsstraten en andere mooie voorbeelden van fiets-inclusieve planning in Nederland met o.a. een delegatie uit Oeganda en Duitsland.
 • 11.15 – 16.00 Sleutelen aan fietsen: Maak gratis gebruik van de fietshaken van het Fietsenproject: ‘Met een fiets doe je mee’ en sleutel aan jouw eigen fiets of help de vrijwilligers om fietsen klaar te maken voor minima in Nijmegen.
 • 11.15 – 15.00 Fietsles voor volwassen: Leuke kennismaking met fietslessen voor volwassenen. Het Fietsenproject: ‘Met een fiets doe je mee’ verloot 10x 12 fietslessen t.w.v. € 40 voor geïnteresseerden.
 • 11.15 – 16.00 Kinderfietsparcours: Stip-kinderfietsen verzorgt een kinderfietsparcours met medewerking van Veilig Verkeer Nederland waar kinderen op een laagdrempelige manier verkeersregels kunnen leren. Er is voldoende ruimte voor kinderen om te leren fietsen.

Er is een springkussen, koffie, thee, limonade met iets lekkers en tussen 12.00u en 14.00u een soepie. De dag wordt muzikaal opgeluisterd door FissaFiets, de mobiele DJ bakfiets voor alle evenementen.

Voor persvragen en interviews kunt u contact opnemen met: Luuk Eickmans Coördinator van het Fietsenproject ‘Met een fiets doe je mee’ van Huis van Compassie Telefoon: 06-81612647 E-mail: [email protected]