Voedselhub

Welkom bij de VoedselHub Nijmegen

In een wereld waar overvloed en tekorten hand in hand gaan, neemt de VoedselHub Nijmegen van Huis van Compassie het voortouw in de strijd tegen voedselverspilling en eenzaamheid. We zijn ervan overtuigd dat een eerlijk en duurzaam voedselsysteem mogelijk is, helemaal in onze regio.

Wat Doen We?

Onze kernactiviteit is het ophalen van voedseloverschotten bij lokale boerderijen, stadstuinen en supermarkten. Dit voedsel wordt vervolgens door vrijwilligers verdeeld naar sociale eetinitiatieven en wijkrestaurants. Hier kan iedereen, ongeacht achtergrond of financiële situatie, genieten van een gezonde maaltijd. Wekelijks halen we gemiddeld 500 kg voedsel op, waarmee we 1500 maaltijden verzorgen voor 25 sociale eetinitiatieven.

Doe Mee!

Bij de VoedselHub Nijmegen geloven we in de kracht van compassie, zowel voor voedsel als voor elkaar. Of je nu een vrijwilliger wilt worden, donateur, leverancier, of sociaal restaurant, jouw bijdrage maakt een verschil. Samen bouwen we aan een eerlijke, duurzame toekomst. Laten we samen de strijd aangaan tegen voedselverspilling en armoede, want samen staan we sterker.

Voor meer info: [email protected]