Eerste voedseloverschotten opgehaald, pilotfase van start

26 oktober 2023

De afgelopen week was onze allereerste week op onze Paddy, en we hebben al 8 ritten gemaakt om voedseloverschotten op te halen bij lokale boerderijen, stadstuinen en supermarkten. Dit voedseloverschot wordt vervolgens gedistribueerd naar sociale restaurants om lokaal gezond voedsel voor iedereen toegankelijk te maken.

Een speciale shout-out naar de COOPAfrica en voor het sponsoren van deze geweldige fiets, rechtstreeks uit Afrika! Het bewijst dat goede dingen in beide richtingen kunnen gaan.

Op de bijgevoegde foto zie je ons bij herenboerenlingezegen, waar we prachtige pompoenen, spinazie, palmkool en raap hebben ontvangen. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!

Om dit geweldige initiatief voort te zetten, hebben we jouw hulp nodig. We zijn op zoek naar vrijwilligers die 2 tot 8 uur per week kunnen besteden aan het aannemen, sorteren en bezorgen van voedseloverschotten. Als jij regelmatig tijd hebt om je in te zetten voor het project de Voedselhub Nijmegen, neem dan gerust contact met mij op.
Samen kunnen we een positieve impact maken op onze gemeenschap.

Gwendolyn
Telefoon: 06 435 097 16
Mail:  [email protected]
VoedselhubNijmegen SocialeImpact Vrijwilligersgezocht tegenverspilling

Bedankt voor jullie samenwerking die deze eerste week mogelijk hebben gemaakt: #Hemmen Anita Fritz Heeren Luuk Eickmans Carla Veenman Petra Dongelmans