Zorg voor elkaar en voor de wereld

1 mei 2023

In de week van 8 tot en met 14 mei worden de stad Nijmegen en haar inwoners verwarmd met 100 Radboudgebaren: 100 belangeloze acties bedacht en uitgevoerd door studenten en medewerkers van de Radboud. Dit alles in het kader van het 100 jarig bestaan van de Radboud universiteit.

RU  organiseert dit samen met de gemeente Nijmegen en veel Nijmeegse partners en locaties.

Zo ook een maaltijd bij Huis van Compassie!

Met een aantal medewerkers van de Faculteit FTR (Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen) koken zij onder leiding van Hamid Golami, vrijwilliger en kok van het Huis van Compassie, een heerlijke duurzame maaltijd. Onze mensen van het Huis van Compassie serveren de maaltijd.

We eten gezamenlijk en hebben onder het eten een paar korte toespraken waarin we vertellen over 100 jaar Radboud Universiteit (Jurijn de Vos), onderzoek naar vervolgde Joden in Nijmegen (Ria van den Brandt), zorgboerderijen in Nederland (Dries de Moor), en enkele bevindingen van consortium PARTIGAN (Marthe Derkzen).

Van de kant van het Huis van Compassie wordt er verteld over Eet Meerbosch, een mooi lokaal initiatief dat ecologische en sociale doelen met elkaar verbindt en over de Verspillingshub, een nieuw project van het Huis van Compassie, waarbij overtollig voedsel door vrijwilligers wordt opgehaald bij voedselleveranciers en vervolgens verdeeld onder Nijmeegse sociale restaurants.  Verder is er een muzikaal intermezzo van Ali Forudan. Het gaat ons om samenzijn, elkaar leren kennen, er zijn voor elkaar en elkaar helpen met het bouwen van een sociaal en ecologisch bewogen wereld. Er is een klein extraatje voor kinderen.

8 mei 2023, 18:00-20:00 uur
Locatie: Huis van Compassie, Vlietstraat 20b

Graag opgave vooraf: [email protected] of op de lijst in de huiskamer van HvC.