Filmavond met Go Short en met maaltijd

9 maart 2023

Op maandag 20 maart vertonen we in het Huis van Compassie een preview van 2 korte films. Op deze avond starten we met een gezellige gezamenlijke maaltijd.
We kijken daarna eerst naar de documentaire ‘Birds Fly Back’ van Jiyan Düyü , een film over zorgeloze kinderen die vrolijk met elkaar spelen op een wilde bergrug. Een van de kinderen vertelt anekdotes over koeien die ooit verdwijnen en vogels die altijd weer terugvliegen. Een hartverwarmende korte film over kinderen die spelen en verhalen vertellen. Als tweede film wordt de film ‘Honeycomb’ van Haider Hussain vertoond. De film gaat over een moslima die zangeres is in een Nederlandse metalband en bang is dat ze zwanger is. Haar angst wordt mooi belicht in de docu, in combinatie met de angst over het moeten vertellen aan haar moeder. De film duurt veertien minuten en vertelt een mooi verhaal.

Beide filmmakers zullen aanwezig zijn, zodat er achteraf vragen gesteld kunnen worden!
We zien je graag bij de previewavond van Huis van de Compassie x Go Short.

Go Short is een jaarlijks internationaal filmfestival in Nijmegen.
https://www.goshort.nl/

Tijd:
18:00 maaltijd
19:15 begin filmavond

Locatie: In restaurant van Plan A, naast Huis van de Compassie (Vlietstraat 20b, Nijmegen)
Kosten: naar draagkracht. Ieder levert een bijdrage die hij/zij kan missen. Richtprijs voor mensen met een goed inkomen: 7,50 voor maaltijd + film.