Slachtoffers van de aardbeving herdacht

23 februari 2023

Op maandag 20 februari kwamen Turkse en Syrische mensen samen in het Huis van Compassie om stil te staan bij deze ramp. Samen met mensen geboren in Nederland, en mensen geboren in diverse landen. Zo’n 60 mensen, met de behoefte om elkaar te steunen, en verdriet te delen.

De avond werd gepresenteerd door Loubna Alsayed en Judith Claassens. Fazilet Yurun sprak de bezoekers toe namens de Turkse gemeenschap. Murzet Yavuz vertolkte een aantal liederen. De aanwezigen wisselden gedachten uit aan tafel, bekeken de talrijke tentoongestelde foto’s van de ramp, schreven teksten die gaan worden gebundeld in een boekje, brandden kaarsjes voor de slachtoffers. Zo beleefden wij samen een troostrijke avond.

Onze gedachten zijn bij alle getroffenen, en allen die zich om hen bekommeren.