Samenwerking met Eet Meerbosch

13 oktober 2022

Wat een geweldig project hebben we mogen doen, waarbij we hebben kunnen laten zien waar we goed in zijn: verbinden van organisaties, vrijwilligers en deelnemers. In de moestuin van boer Siem in Neerbosch Oost, kunnen aangesloten oogstgenoten zelf hun groente en fruit plukken.

Irma werkt met veel plezier in deze bijzondere tuin, met ook vergeten groentes zoals pastinaak. Zij heeft samen met vrijwilliger Joop en 4 mannen van Stichting Noodopvang Vluchtelingen daar voor ons wel 12 keer allerlei groentes geoogst. Die gingen zo vers van het land mee naar onze keuken. Kokkin Nilofar kon daar zo een maaltijd mee bedenken en o.a. Mass, Mo, Jie en Sharam hielpen mee om dat in de pan en op tafel te krijgen, samen met de geplukte bloemen. Zo konden daar steeds 12 tot 35 mensen van mee genieten en ook overgebleven groentes mee naar huis nemen. Het was van begin tot eind erg gezellig. 10 oktober werden alle betrokkenen dan ook bedankt met een feestelijke lunch.

We kijken uit naar mogelijkheden voor meer samenwerking.