Vakantie voor bezoekers van het Huis van Compassie 2022

15 september 2022

Het Huis van Compassie kon dit jaar, en nu gelukkig weer zonder expliciete coronaregels, opnieuw een vakantie organiseren voor haar bezoekers die niet in de gelegenheid zijn om zelf op vakantie te gaan. Een en twintig vluchtelingen, gezinnen met kinderen en alleenstaanden konden onder begeleiding van vrijwilligers van het Huis van Compassie en de Stichting Gast vijf dagen verblijven in het Dominicanenklooster in Huissen.

Er was weer een mooi en gevarieerd programma georganiseerd. Dit jaar ging ons uitstapje naar Burgers’ ZOO in Arnhem. Daarnaast waren er leuke activiteiten zoals een dansworkshop, een workshop clownerie en een schilderworkshop. En natuurlijk spelletjes, voetballen, badminton spelen in de tuin, muziek uit verschillende culturen etc.
De spannende bingo was ook deze keer weer een topper!

Het bezoek aan Burgers’ ZOO was voor de deelnemers een hoogtepunt. Zowel voor de volwassenen als voor de kinderen is daar veel te zien en te beleven.
Met name de vlindertuin en het aquarium konden op veel enthousiasme rekenen. En voor de kinderen natuurlijk de speeltuinen om lekker te klimmen en te klauteren.

De geplande wandeltocht op woensdag ging niet door; het was die dag veel te heet. Nu gingen we naar het Zwanenwater, een meertje met een strandje en gelukkig veel schaduw en een lekker windje. Daar was het goed toeven. Er werd enthousiast gezwommen en voor de kinderen was het er heerlijk spelen.

De weergoden waren ons goed gezind deze dagen; er viel alleen wat regen op de maandag toen we binnen-activiteiten hadden.

Na vijf dagen nam een blije groep mensen afscheid van elkaar met in hun telefoons héél veel foto’s en filmpjes.
Weer een heel geslaagde vakantie, die zeker voor herhaling vatbaar is! Met dank aan het Dominicanenklooster en de inzet van onze vrijwilligers.

De vakantie is mede mogelijk gemaakt dankzij de vastenactie van het Klooster in Huissen.