Burgemeester Bruls opent Vredesweek 2022

15 september 2022

Zondag 18 september opent burgemeester Bruls officieel om 14.00 de Vredesweek 2022 in bibliotheek Marienburg. Op deze middag zal ook de #Compassiepluim 2022 uitgereikt worden door burgemeester Bruls.
De Pluim wordt overhandigd aan een persoon, een organisatie, of voor een activiteit en is bestemd voor mensen die “harten verwarmen, mensen verbinden en welzijn bevorderen”.

Voorafgaand aan deze opening wordt om 12.50 de Vredesvlam ontbrandt bij de Titus Brandsma Memorial kerk in Nijmegen. Daarna volgt de optocht naar bibliotheek Mariënburg waar ca. 13.30 de Vredesvlam aan vredesambassadeur Conrad Savy overhandigd wordt.
Iedereen die aan deze ceremoniële optocht voor de vrede wil deelnemen is welkom!

Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld.

Aanmelding voor de officiële opening in de bibliotheek is verplicht.
Daarvoor kun je mailen naar: [email protected] Het aantal deelnemers is beperkt tot 75 personen, dus wees er snel bij om je plaats te reserveren!