Eet en ontmoet

Ontmoeting is een van de centrale waarden van het Huis van Compassie. En hoe kun je elkaar nu beter ontmoeten dan tijdens een maaltijd!
Daarom is er elke maandagavond een maaltijd in het restaurant bij ons in het gebouw, Plan A geheten, dat daarvoor aan ons ter beschikking wordt gesteld.

Voor wie

Bij elke maaltijd is iedereen welkom, zolang er plek is. En onder ‘’iedereen’’ verstaan we letterlijk iedereen: mensen van allerlei achtergronden en komaf, uit de buurt of van verderweg. Hoe diverser de deelnemers, hoe boeiender de ontmoetingen.
Gemiddeld zijn er elke maandagavond 60 mensen aanwezig. We zitten aan 2 lange tafels en een paar kleinere tafels. De vele vrijwilligers van onze diverse projecten zijn ook regelmatig aanwezig.

Menu

Alle maaltijden worden klaargemaakt door vrijwilligers. Ze zijn altijd vegetarisch. (Hoewel de hoofdgerechten vaak wel gluten- en melkvrij zijn, kunnen we helaas geen rekening houden met allergieën.)
Elke maaltijd bestaat uit twee gangen: hetzij voorgerecht en hoofdgerecht, hetzij hoofdgerecht en toetje. Er is een menugroepje dat zorg draagt voor een verantwoorde samenstelling van de maaltijden. De groenten komen meestal – behalve in de winter – van de biologische moestuin Eet Meerbosch en van onze Voedselhub!
Vooraf en na afloop staat er koffie en thee voor je klaar.

Thema

Om de ontmoeting te bevorderen hebben we elke avond een thema, waarover we met elkaar in gesprek gaan. Een themagroepje bereidt de thema’s inhoudelijk voor.  We hanteren in principe de volgende opzet:

  • Elke 1e en 3e maandag van de maand komt er een gastspreker om met de deelnemers te praten over een voor hen belangrijk thema.
  • Elke 2e maandag van de maand laat een van de deelnemers een lievelingslied horen en vertelt waarom dat lied hem/haar/hen raakt. Daarna kunnen we samen over de tekst praten.
  • Elke 4e maandag van de maand praten we met elkaar over onze ervaringen met cultuurverschillen.
  • Op de eventuele 5e maandag delen we wat voor ons de afgelopen week belangrijk nieuws was.

Aanmelding

Opgave (uiterlijk op de vrijdag ervoor) is verplicht via [email protected]

Kosten

De maaltijden kosten ons gemiddeld € 4 per persoon. Elke deelnemer betaalt echter wat hij kan missen. Daarvoor staat een donatiedoos klaar. En uiteraard mag je het geld ook over maken op rekeningnummer: NL80TRIO 0391 029460. tnv Stichting Huis van Compassie.

Welkom!

Elke avond is er een gastvrouw, die je welkom heet bij binnenkomst. Kom je voor de eerste keer, meld je dan aan bij haar, dan zal zij je wegwijs maken.

Hopelijk tot spoedig ziens!