Vrede voor Ukraine

3 maart 2022

Waarde vrienden van Vrede,

Dagelijks bereiken ons de beelden van de afschuwelijke oorlog die Oekraïne treft. Gezinnen worden verscheurd, culturen beschoten en de gevoelens van vijandelijkheid tussen volkeren lopen op. Intussen wordt op het hoogste niveau gepraat over sancties, bewapening en oorlog. Soms lijkt dat af te leiden van de blik op  het leed van het Oekraïense volk.

De Ambassade van Vrede wil haar wens uitspreken dat zo snel mogelijk een duurzame vrede wordt bereikt. Wij wensen dat inwoners van Oekraïne terug kunnen keren naar hun huizen en niet langer in angst hoeven leven. We willen ook jullie vragen om dit met ons te wensen in jullie gedachten, gesprekken en gebed.

Ook tastbare actie brengen we graag onder jullie aandacht. Dagelijks wordt er gedemonstreerd tegen de agressie in Oekraïne. Je kunt je dagelijks aansluiten bij Oekraïense inwoners van onze stad: om 11 uur in het weekend, en om 17 uur op weekdagen. De organisatie is in handen van Nijmegen4Ukraine. Je kunt hen op Twitter volgen voor de laatste oproepen en informatie.

De Ambassade voor Vrede is er in Nijmegen om lokaal aan Vrede te werken. Laten we dat doen. Er lokaal zijn voor onze Oekraïense medebewoners en allen die door de oorlog geraakt worden. Maak een klein gebaar dichtbij en leef in liefde met je medemens. Alles telt op weg naar vrede.

met hartelijke groet,

Namens de organisaties verenigd in de Ambassade van Vrede
Pieter Poels (Huis van Compassie), Theo van Driel (Raad van Kerken) en Tobias van Elferen (Raad voor Levensbeschouwing en Religie)