Voedselbank ontvangt Compassiepluim Nijmegen 2021

23 september 2021

Tijdens de opening van de Vredesweek in de Bibliotheek De Mariënburg op zondag 19 september heeft Burgemeester Bruls de Compassiepluim uitgereikt aan Margriet Bosma van de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

De Compassiepluim wordt jaarlijks uitgereikt door de netwerkbeweging Nijmegen stad van Compassie, waaraan meer dan 10 Nijmeegse organisaties zijn aangesloten.

De Pluim wordt overhandigd aan een persoon, een organisatie, of voor een activiteit en is bestemd voor mensen die “harten verwarmen, mensen verbinden en welzijn bevorderen”.

Margriet Bosma is bij de Voedselbank klantgericht coördinator. Zij zet zich als vrijwilliger met hart en ziel in voor de mensen van de Voedselbank. Margriet regelt alles, en steekt overal waar nodig de handen uit de mouwen en helpt mee of brengt nog voedselpakketten rond als er iets is misgegaan. Waar anderen stoppen gaat zij verder. Margriet is een kloppend hart en boegbeeld van Voedselbank Nijmegen- Overbetuwe en onmisbaar voor al haar collega’s en dus ook voor alle klanten van onze Voedselbank.
In haar dankwoord zei Margriet: “Compassie is voor mij net dat stapje extra zetten voor een ander.”
En: “De prijs komt mij niet toe, maar alle 215 andere vrijwilligers van de Voedselbank. We doen het samen.” Margriet bedankt ook de gemeente en talloze bedrijven en instellingen die om de Voedselbank heen staan.

Vervolgens reikte Burgemeester Bruls de aanmoedigingsprijs behorende bij de Compassiepluim Nijmegen 2021 uit aan de stichting United for All, vertegenwoordigd door voorzitter Boden Wilson-Storey. De stichting zet zich met jongeren voor kwetsbare groepen in Nijmegen. Een van de projecten van de jonge stichting is (in samenwerking met T-zorg) een buddy-project in Nijmegen. Cliënten van T-zorg worden gekoppeld aan een van de vrijwilligers van United for All. Zij ontmoeten elkaar vervolgens wekelijks. Ook verzorgt United for all voorlichtingslessen op het gebied van eenzaamheid voor scholieren van middelbare scholen in Nijmegen. De stichting werkt ook aan een nieuw concept: Nimma Talks. Via dit platform krijgen mensen een stem die normaal niet gezien of gehoord worden en worden thema’s besproken die soms als taboe worden beschouwd.

Op de foto, van links naar rechts:
Margriet Bosma – Voedselbank
Storay Ahmadi – Vredesambassadeur
Burgemeester Bruls
Boden Wilson-Storey – United for All