Blij met zomeractiviteiten van het Huis van Compassie

16 september 2021

In de zomermaanden juli en augustus is er eens per week een activiteit georganiseerd voor de vaste bezoekers van het Huis van Compassie. Nijmegenaren, die zelf de energie en het geld niet hebben voor uitstapjes, gingen er samen op uit met hulp van onze vrijwilligers.

Op het programma stond een natuurwandeling over de stuwwal in Beek met een lunch in de tuin van een woongemeenschap aan de Rijksstraatweg.

Ook zijn we bij de Heemtuin in Malden geweest voor een rondleiding en een “bosbad” en lekkere broodjes. We hebben daarbij samengewerkt met leden van LETS Ruilkring Nijmegen. Ook zijn we blij gemaakt met vrijkaarten voor Museum het Valkhof en voor het Afrikamuseum.

Als afsluiting was er een lunch bij de nieuwe locatie van het Huis van Compassie op de Vlietstraat. Met informatie van Stichting Kus over het project Onsje Geluk (elke donderdagmiddag uitwisselen van geluk in het Goffertpark) en de mogelijkheid om je in te schrijven als member van Quiet Nijmegen, een sponsorprogramma voor mensen, die in armoede leven.

Ook zijn we de zomer weer met een groepje (migranten)gezinnen in het klooster in Huissen geweest voor een korte vakantie. Ook daar is weer volop genoten!