Samen, leven en werken in Ecodorp Zuiderveld

2 juli 2021

Afgelopen zomer is gestart met de bouw van een nieuw ecodorp in Nijmegen-Noord-dichtbij de Pathé bioscoop. In totaal zijn er 46 duurzame woningen gebouwd voor de sociale huur.

Naast de woningen is er ook een gezamenlijke ruimte gebouwd, en wordt er tot op heden gewerkt aan mooie ecologische tuinen met een grote werkschuur.

De bewoners van het ecodorp willen graag dat vluchtelingen ook hun voordeel doen met dit project. Hiervoor zijn ze een samenwerking aangegaan met ons Huis van Compassie.

Afgelopen maanden zijn Joop, Maartje, Nienke en Cees bezig geweest met het coördineren van het klussenteam.

Tien mannen met een vluchtelingenachtergrond hebben allen regelmatig meegeholpen aan het project.

En wat een team, waarvoor dank!

Deze vrijwilligers hebben op een mooie manier hun talenten gebundeld en dat is te zien aan het eindresultaat van de verschillende klussen.

Van mooi leem-gestucte muur, mozaïeken vloer tot een strak afgewerkte tweedehandse keuken.

De afgelopen maanden ging men twee dagen per week aan de slag. Met een aantal vertragingen wegens het covid – 19 virus moesten wij af en toe lang wachten. Gelukkig bleef ieder trouw en hebben we samen een goed (eind) resultaat bereikt.

Ondanks de corona, heeft er een mooie uitwisseling plaats kunnen vinden tussen bewoners en de klussers die mee hebben gedaan. Op naar een langdurige relatie.

Leuk weetje: het eerste Ecodorp Zuiderveld lied werd al gezamenlijk gezongen. Met iedereen.