Compassiekaravaan op online bezoek bij De Kentering

23 februari 2021

De Compassiekaravaan, ondersteund door Nijmegen Stad van Compassie en georganiseerd door het Huis van Compassie, brengt raadsleden en ambtenaren in persoonlijk contact met Nijmegenaren, die in een kwetsbare maatschappelijke positie verkeren.

Uit het werkplan van Nijmegen Stad van Compassie over de Compassiekaravaan:

“Tijdens de bezoeken staat het contact van mens tot mens centraal. In kleine groepen gaan de deelnemers op informele wijze een persoonlijk gesprek aan met de politici: om te vertellen over hun leven en de noodzakelijke steun die zij ontvangen (of ontberen). Maar ook over de kracht, waaruit de mensen putten en de talenten, die de mensen hebben en zo mogelijk ook etaleren. Politici en ambtenaren kunnen ook vertellen, waar zij bij besluitvorming en uitvoering rekening mee hebben te houden. Het gaat om het wekken van wederzijds begrip ter verkleining van de kloof politiek-burger.”

Op vrijdag 26 februari 2021 hebben gemeenteraadsleden en beleidsambtenaren in het kader van de Compassiekaravaan een Zoom-meeting met ervaringsdeskundigen en belangenbehartigers van De Kentering.

Op het programma staat een voorstelronde, algemene informatie over De Kentering, een ervaringsverhaal en het voorlichtingsproject Gek in de Klas. Ook is er ruimte voor vragen.