Vrijwilligerscafé over digitale ontmoeting

15 september 2020

Maandag 28 september wordt er weer een vrijwilligerscafé georganiseerd. Deze keer bij en door het Huis van Compassie. Voor alle vrijwilligers van heel Nijmegen, gratis toegankelijk en met een actueel thema. Dit keer: Digitale ontmoeting in tijden van Corona en daarna. Wel graag even opgeven van tevoren.

Hoe blijf je met elkaar in contact als je elkaar niet in het echt kunt ontmoeten?

Het Huis van Compassie is in deze Coronatijd, met zijn beperkende regels voor echte ontmoetingen, met succes gestart met ‘digitale huiskamers’. Zo konden vrijwilligers, medewerkers en bezoekers toch met elkaar praten en elkaar blijven zien via het beeldscherm.

Wil jij weten hoe je elkaar kunt ontmoeten via beeldbellen of chatten met WhatsApp, Facetime, Skype of Jitsi? En leren hoe de verschillende systemen werken, bespreken wat de voor- en nadelen zijn van die middelen? Meer te weten komen over overleggen met elkaar met behulp van Zoom of Teams? Kom dan naar het Vrijwilligerscafé bij het Huis van Compassie!

Ook als je wel ervaring hebt met communiceren via deze systemen, ben je van harte welkom. We kunnen leren van elkaar. En zijn benieuwd naar de inzet van digitale middelen binnen jouw vrijwilligersorganisatie. Wat zijn ieders bevindingen, wat werkt niet en wat wel? Wat zou je daarvan willen blijven gebruiken voortaan?

Je krijgt uitleg over de diverse middelen, we gaan ervaringen uitwisselen en je gaat naar huis met een handleiding op papier van Jitsi, Facetime, Skype en WhatsApp.

Wanneer: maandag 28 september 2020
Tjid: 15.00 uur – 16.30 uur
Waar: Huis van Compassie, Groenestraat 170, Nijmegen
Voor: alle vrijwilligers van Nijmegen

Deelname is gratis.
Opgave en info: [email protected] of bekijk de flyer.