Nieuw project: Nijmegen in Dialoog

14 september 2020

We gaan in Nijmegen – geïnspireerd door Utrecht in Dialoog – een groot aantal dialoogbijeenkomsten organiseren: we willen Nijmegenaren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten in staat stellen om contact te maken en met elkaar van gedachten te wisselen over wat belangrijk voor hen is in hun dagelijks leven.

In dialoog leren mensen elkaar en elkaars zorgen, opvattingen en achtergronden kennen. Het bevordert respect en begrip voor elkaar, en draagt bij aan een samenleving waarin mensen met diverse achtergronden zich met elkaar verbonden voelen; een compassievolle samenleving!

Het project Nijmegen in Dialoog wordt uitgevoerd onder de hoede van Huis van Compassie (coördinatie), Stichting Kus en Bureau Wijland.

De dialoogbijeenkomsten worden begeleid door vrijwilligers van Nijmeegse organisaties en andere burgers. Hiertoe doen wij een ook een beroep op de organisaties die zijn aangesloten bij Nijmegen Stad van Compassie. De vrijwilligers worden getraind en praktisch ondersteund om dialoogbijeenkomsten te organiseren en te begeleiden, op een wijze die aansluit bij de Nijmegenaren binnen hun netwerk.

We gaan dialogen en andere evenementen organiseren, binnen de wijken en met een bijzondere aandacht voor jongeren.

Heb je belangstelling om dialoogbegeleider te worden, dan kun je je nu al aanmelden bij Ineke, coördinator vanuit Huis van Compassie: email: [email protected] of tel:06-42908699.