Mooie initiatieven in tijden van het coronavirus

16 april 2020

Wat kun je doen om in deze moeilijke tijd elkaar te helpen en op elkaar te letten? Je merkt dat er door het hele land de meest hartverwarmende initiatieven ontstaan om mensen (nu even niet letterlijk) dichter bij elkaar te brengen, In dit overzicht delen we graag een aantal mooie initiatieven en enkele tips voor leuke bezigheden.

Vrijwilligster verrast Voedselbankklanten
Onze vrijwilligster Biene had een mooi initiatief en heeft leuke Paaspakketjes gemaakt en uitgedeeld bij een vestiging van de Voedselbank. De reacties waren heel positief. Biene bedankt! Op naar de volgende actie rond Koningsdag.

Kaarten versturen naar mensen
Wilt u dat wij kaartjes sturen aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken? Neem dan contact op met onze medewerkster Mirjam van den Eerenbeemt : [email protected] Onze vrijwilligers maken en versturen de kaarten graag.

Wordfeud, een leuk woordspel om online met anderen te doen
Veel mensen doen het al samen: Wordfeud, een online spelletje, vergelijkbaar met Scrabble.
Wilt u het eens proberen: Onze medewerkster Mirjam speelt het zelf regelmatig. Mirjam wil het graag eens met u oefenen. [email protected]

Hierbij een handleiding voor de installatie. Hulp nodig bij het installeren? Er zijn twee kundige vrijwilligers in het Huis van Compassie die u willen helpen bij het installeren.

Bezoek een museum, virtueel!
Nu bijna alle musea gesloten zijn, kunt u nog steeds musea bezoeken. Maar dan virtueel. Bekijk maar eens: www.seniorweb.nl/artikel/virtueel-museum-bezoeken

Maak uw eigen kunst, met behulp van digitale technieken
Een tijd geleden hebben we als Huis van Compassie kennis gemaakt met een sociaal bewogen grafisch vormgever/kunstenaar, Gerard Bonneke. Hij wil graag mensen in Nijmegen bekend maken met nieuwe technieken om digitale kunstwerken te maken. Klinkt misschien moeilijk, maar is toegankelijker dan u denkt.

Gerard ondersteunt graag mensen die zich nieuwe technieken eigen willen maken. Heeft u interesse, neem dan gerust contact met Gerard (Gerard Bonneke, [email protected]) of met ons.

Laptops voor kinderen
Het is ook het lot van kinderen: thuis werken aan school vanachter een PC of laptop. In veel gezinnen is er geen laptop over. Mensen met een minimum inkomen kunnen voor hun kinderen een laptop aanvragen. Lees hier hoe dat kan: www.nijmegen.nl/diensten/uitkering-schulden-laag-inkomen/vergoeding-voor-school-sport-en-hobbys-van-uw-kind/

Hartelijke groet,
Mirjam, Pleun en Pieter