22 november: filmavond ‘Sonita’

17 oktober 2019

Vrijdag 22 november draaien we de documentaire ‘Sonita’ van Rokhsareh Ghaemmaghami. De 18-jarige Afghaanse Sonita droomt ervan een beroemde rapper te worden. Ze heeft geen paspoort en ze is een illegale immigrant die leeft in de arme wijken van Teheran. Ze is een pittige, levendige, jonge vrouw die vecht voor het leven dat ze wil leiden.

Ze wil leven als een artiest, zangeres en muzikant, ondanks de obstakels waarmee ze wordt geconfronteerd en haar conservatieve, patriarchale familie in Iran. In groot contrast met haar doel is het plan van haar familie om haar uit te huwelijken. De prijs voor Sonita staat op 9000 Amerikaanse dollars…..

Sonita (Iran/Duitsland/Zwitserland 2015) is een buitengewone documentaire: inspirerend, soms nagelbijtend spannend, en humoristische documentaire over dromen versus tradities en muziek versus politiek.

Deze avond organiseren wij samen met de Nijmeegse organisatie Goshamadeed. Haar doel is om de integratie van Afghanen e.a. in de Nijmeegse samenleving te bevorderen. Goshamadeed richt zich ten eerste op vrouwen en meiden. 

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur.
Toegangsprijs 7,50 of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje.
Aanmelding is niet nodig. Nadere informatie: [email protected] of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.