27 september: filmavond ‘One Day after Peace’

27 augustus 2019

Vrijdag 27 september draaien we de documentaire ‘One Day after Peace’. Een joodse moeder van een zoon vermoord door een Palestijn gaat in Zuid-Afrika op onderzoek naar de methodiek en effectiviteit van de Waarheidscommissie. Zij wil contact met de moordenaar van haar zoon, omwille van zichzelf én de vrede tussen Joden en Palestijnen.

De moordenaar wenst geen contact, tenzij om nogmaals uit te leggen wat zijn rechtvaardiging is en was. Hoe in vredesnaam tot verzoening en vrede te komen?

Regie: Erez & Miri Laufer | Israël & Zuid-Afrika | 2012

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur. Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje. Aanmelding is niet nodig. Nadere informatie: [email protected] of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.

Deze film vertonen wij in het kader van de internationale Vredesweek van PAX, die als thema heeft: ’Vrede verbindt over grenzen’.

De film wordt ingeleid door Thomas van Gool, medewerker van het Midden-Oosten team van PAX.

Deze avond organiseren we samen met stadsklooster Mariken, Augustijns centrum de Boskapel en het Pelgrimshuis Antonius.