Gespreksgroep over levensvragen: praat u mee?

19 april 2019

levensvragenWilt u anderen ontmoeten en praten over onderwerpen die u bezighouden op het gebied van levensvragen en zingeving? Ongeveer één keer per maand kunt u deelnemen aan een gespreksgroep in het Huis van Compassie. De eerstvolgende bijeenkomst is 16 mei.

Elke bijeenkomst is er tijd en ruimte om elkaar beter te leren kennen. We beginnen met een kopje koffie of thee. Daarna praten we over diverse levensthema’s.

Er is al een eerste, geslaagde bijeenkomst geweest, waaraan zowel mensen met Nederlandse wortels als mensen afkomstig uit andere landen meededen. De groep is groot genoeg, maar we willen graag nog aanvulling met Nederlandse vrouwen.
In de gespreksgroep is een tolk Arabisch aanwezig, dus alles kan worden vertaald. Wilt u deelnemen aan onze gespreksgroep? Stuur dan een mailtje naar Mirjam:
[email protected]

Data: eerste bijeenkomst is op donderdag 16 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna ook op donderdagen, op dezelfde tijd (de groep bepaalt gezamenlijk de frequentie en vervolgdata).
Entree: gratis
Meer info: Huis van Compassie, tel. 024-322 84 80

Het leven is mooi, en het leven gaat ook niet altijd over rozen. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met levensvragen en/of zingevingsvragen die ons bezighouden. Iedereen maakt situaties in het leven mee die je ten diepste raken. Situaties waar we allemaal op onze eigen manier op reageren en mee omgaan. Door het delen van persoonlijke ervaringen, waarbij de ontmoeting met de ander centraal staat, kan er een verbintenis ontstaan. Verhalen van de ander waarin we onszelf herkennen kunnen ons een gevoel van begrip, ondersteuning en erkenning geven. Op die manier kan onze aanwezigheid betekenisvol zijn voor de ander.