Bijzondere gast bij Eet & Ontmoet op 29 april

23 april 2019

Er is een extra bijeenkomst van Eet & Ontmoet ingepland op maandag 29 april, omdat Nijmegen gaststad is voor een bijzondere vrouw: Mary uit Zimbabwe. Mary is in haar land al 25 jaar actief als LHBTI-activiste en de laatste jaren is zij directeur van de organisatie Rise Above Women’s Organization (RAWO).

Zij richt zich op seksuele en reproductieve rechten, empowerment en wellness circles waarin gesproken kan worden over HIV en abortus. Zij is nu in Nederland om te leren hoe ze safe houses kan opzetten en technische en financiële steun voor haar organisatie kan verwerven.

Mary is Shelter City gast. Dit houdt in dat zij op uitnodiging van Bureau Wijland 3 maanden in Nijmegen verblijft om tot rust te komen , kennis op te doen en bewustwording onder Nijmegenaren te creëren over mensenrechten.

Inmiddels heeft Mary al burgemeester Bruls en wethouder Visser mogen ontmoeten (zie de foto) en Hedy d’Ancona.
Wij voelen ons zeer vereerd dat Mary naar ons toe wil komen. Zij wordt geïnterviewd over haar leven en activiteiten.

Eet & Ontmoet start om 18.00 uur. Wees welkom!
Meld je van te voren s.v.p. aan via: [email protected]

Let op: in mei is er op de eerste maandag van de maand géén Eet & Ontmoet, omdat het dan Ramadan is.