17 mei: eten na zonsondergang bij Iftar maaltijd

21 april 2019

Regelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Vrijdag 17 mei zal de Sudanese vereniging Elbeyet Elsoedani voor ons koken, met medewerking van de Syrische stichting Khatawat en de Turkse gemeenschap. Vanwege Ramadan koken zij een Iftar maaltijd, dus we eten na zonsondergang.

Ramadan (dit jaar van 6 mei t/m 5 juni) is de vastenmaand van de moslims. Moslims eten en drinken dan niet tussen de dageraad en zonsondergang. Ramadan duurt circa 30 dagen en wordt afgesloten met het Suikerfeest. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Op 17 mei bent u welkom vanaf 21.00 uur. Om 21.26 uur zullen we samen eten. Tijdens de maaltijd zullen gasten vertellen over wat de Ramadan inhoudt en wat de Iftar maaltijd voor hun betekent. De drie gasten zijn dhr. Elnour, dhr. Erdem en dhr. Hassan. De avond is afgelopen om 23.00 uur.

De maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Met dit bedrag maakt u het mogelijk dat iemand met een klein inkomen kan genieten van de maaltijd. Heeft u een laag inkomen, dan betaalt
u naar draagkracht.

Aanmelden is noodzakelijk via mail: [email protected] of tel. 024 – 322 84 80.