Samen koken, gezellig eten en van elkaar leren, hartstikke leuk! Dat
hebben wij van oktober tot en met februari 2019 op donderdag gedaan. Het
was erg de moeite waard en er komt een vervolg!
Met onze stagiaires en een vrijwillige Iraakse kok maakten we er een
groot succes van, samen met mensen uit de buurt en afkomstig uit
verschillende culturen.
Het eten was heel gevarieerd en meestal Halal of ook wel biologisch of
vegetarisch. De taken varieerden van boodschappen doen, en groente
snijden, tot de oven gebruiken, maar ook het tafel dekken en de afwas
hoorden er natuurlijk bij. De deelnemers waren onderling aardig en
behulpzaam, dat gaf een fijne samenwerking en gezellige etentjes. Je
leert van elkaar weer nieuwe dingen.
Een diëtiste vertelde ook over gezond eten. We hebben gehoord over
gewoontes in andere culturen en we hebben elkaar goed leren kennen. Er
was ook een uitstapje naar Huiskamerrestaurant Babylon. De laatste keer
stond het buffet vol en konden alle deelnemers laten proeven van wat zij
geleerd hebben en er is zelfs een eigen receptenboek gemaakt.
Er wordt samenwerking gezocht met Van tuin tot bord en in april/mei een
nieuwe groep gestart.
Het maakt niet uit hoeveel kookervaring je hebt. Tegen een kleine
vergoeding is het ook mogelijk om als gast een keer deel te nemen.
Als je belangstelling hebt om mee te doen, meld je dan bij Mirjam:
m.vandeneerenbeemt@husivancompassienijmegen.nl.