11 maart: Maaltijd met thema ‘Armoede’

21 februari 2019

Maandag 11 maart komen we weer gezellig samen in het Huis van Compassie om met elkaar te eten. Deze avond is Frans Eppink te gast, een sociaal bewogen fotograaf. Hij opent op 11 maart in het Huis van Compassie zijn fototentoonstelling over armoede in Nijmegen.

Frans: ” Armoede mag, nee moet gezien. Hoe kan het dat in een van de rijkste landen ter wereld armoede is. Wat is armoede? Hoe word je arm? Kun je ervan af komen? Met al deze vragen in mijn hoofd ben ik op pad gegaan. Dit leverde een beeld op van armoede in Nijmegen, veelal indirect door een portret van een stadgenoot die zo moedig is om haar of zijn situatie niet te verstoppen. Laten we meer oor en oog hebben voor armoede dichtbij.”

Frans zal vertellen over zijn tentoonstelling. Diverse Nijmegenaren die zelf in armoede leven zullen vertellen vanuit hun ervaringen, en met ons in gesprek gaan.

Er wordt deze avond Afghaans gekookt en het eten wordt om 18.00 uur opgediend.

Aanmelden via: [email protected] o.v.v. uw naam en telefoonnummer. Bellen kan ook: 024 – 322 84 80. Kosten 7,50 of naar draagkracht. Ook als u niets kunt missen bent u van harte welkom.