Maaltijd: WarmeTruiendag, Ruilbeurs en mevr. Poubelle

22 januari 2019

Maandag 11 februari komen we weer gezellig samen van 18.00 tot 20.00 uur in het Huis van Compassie. Vrijwilligers zullen voor ons koken. En we hebben een rijk gevuld programma: we kiezen de mooiste en beste Warme trui, Madame Poubelle komt op bezoek, en we hebben een Ruilbeurs voor warme truien en toebehoren, in samenwerking met LETS Ruilkring Nijmegen.

Warme Truiendag: meedoen is simpel. Zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar 6% energie per graad! Tijdens de maaltijd op 11 februari zetten we de verwarming iets lager, dus doe een warme trui aan. De mooiste/beste warme truidragers winnen een prijs.

Madame Poubelle: kijkt overal in. Dat is wat ze de hele dag doet. Madame Poubelle vindt vuilnisbakken interessant. ‘Er zit altijd iets in om over na te denken, of iets, dat ik heel goed kan gebruiken’, zegt ze. Madame Poubelle is een grappig en educatief boek voor jong, maar ook voor oud met verhalen die aan het denken zetten over duurzaamheid en hergebruik. De enige echte Madame Poubelle zal bij ons te gast zijn! Het boek is ook te koop tijdens deze avond.

Ruilbeurs: We gaan mooie warme truien, vesten, sjaals, mutsen, handschoenen, wanten, met elkaar ruilen. Bezoekers van het Huis van Compassie en LETS-leden mogen spullen meenemen. Graag schone en hele spullen inbrengen en deze om 17.30 uur aanleveren (5 stuks per persoon). Komen jullie ook kijken of er iets voor je bij zit? En passen natuurlijk! Dan zit je er deze winter ook warm bij. U kunt tijdens deze avond info krijgen over LETS en lid worden

Hoe werkt het, een LETS ruilbeurs? LETS kent leden. Veel individuen, gewoon Nijmegenaren, die graag diensten en spullen ruilen in plaats van hiervoor geld te vragen. Huis van Compassie is sinds kort lid. Individuele leden van LETS nemen warme truien e.d. mee naar de ruilbeurs. Als een van de bezoekers van het Huis van Compassie een kledingstuk overneemt, dan betaalt het Huis van Compassie daarvoor de zonnen. Bezoekers die geen lid zijn van LETS kunnen zelf ook een kledingstuk inbrengen. De opbrengsten hiervan, de zonnen, komen ten goede van het Huis van Compassie. Ingewikkeld? Valt wel mee. Leden van de ruilkring leggen het tijdens de avond graag uit.

Waarom heeft het Huis van Compassie graag zonnen? We kunnen daarmee diensten of spullen aanbieden aan onze deelnemers: mensen die weinig geld hebben, en zo toch aan iets geholpen kunnen worden, bijvoorbeeld een taalmaatje.

De tweegangen maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Of u betaalt naar draagkracht. U mag als LETS-lid ook met 7 zonnen betalen.

Aanmelding is noodzakelijk via mail: [email protected] o.v.v. uw naam. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80.