25 januari: filmavond ‘Like Father, like son’

22 januari 2019

We laten dit seizoen in het Huis van Compassie vier films zien met een hart en een ziel en met diepgang. Vrijdag 25 januari vertonen we ‘Like Father, like son’, van de uit Japan afkomstige regisseur Kore-eda. Vier ouders, twee rijke en twee minder rijke, krijgen van een ziekenhuis te horen dat hun twee zonen bij de geboorte verwisseld zijn.

Ze staan voor een dilemma: wie beschouwen ze als hun echte zoon en moeten ze de jongetjes ruilen? Dat melodramatische gegeven over de keuze tussen nature en nurture werkt Gouden Palm winnaar Kore-eda (o.m. regisseur van Shoplifters, Still Walking, After Life) in zijn typisch onderkoelde stijl uit. Like Father, Like Son is een film die je juist met z’n terughoudendheid weet te raken.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door Riekie Dunnewind. Met bijdragen van Kees Waardenburg.

Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen
Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur
Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje.
Aanmelding is niet nodig.
Nadere informatie: [email protected] of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.

Andere films dit seizoen:
29 maart: Happy Go lucky