30 november: film ‘Le tout nouveau Testament’

29 november 2018

In ‘Le tout nouveau testament’ woont God in Brussel, maar denk maar niet dat hij daardoor een spat toegankelijker wordt. Zich met zijn gezin verschuilend in een bedompt appartement zonder deuren, is God (Benoît Poelvoorde) een in badjas rondsloffende asociaal, die de mensheid puur ter eigen vermaak geschapen heeft.

Zijn tijd doodt hij voornamelijk door op zijn computer universele wetten van ellende te tikken. Zijn dochter beslist op een dag zich tegen haar vader te keren, hackt zijn computer en zet daarmee het leven van alle mensen en God op z’n kop.

België, 2015, Jaco Van Dormael
Let tout nouveau testament is een heerlijke inventieve komedie, die op een ontroerende manier ingaat op belangrijke levensvragen: over hoe mensen hun trauma´s meetorsen en af kunnen werpen, hoe zij omgaan met hun sterfelijkheid én onsterfelijkheid, hoe vrouwen zich gedragen ten opzichte van autoritaire mannen, over …… Komt het zien!

Voorafgaand aan de film zal Kees Waardenburg heel kort iets zeggen over de methode van filmbespreking zoals zich die in de laatste jaren in Huis van Compassie heeft ontwikkeld.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje.

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur
Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje.
Aanmelding is niet nodig.
Nadere informatie: [email protected] of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.

Andere films dit seizoen:
25 januari              Like Father, like Son
29 maart                Happy Go lucky

We laten dit seizoen weer vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer. Het nagesprek wordt geleid door Riekie Dunnewind. Met bijdragen van Kees Waardenburg.