Kunst van Samenleven: wil je ook meedenken op 20 juni?

29 mei 2018

Wil je meedenken over de Kunst van het Samenleven? Wat gaat allemaal goed in ons Rijk van Nijmegen? Wat zijn onze uitdagingen? Daar willen we het met je over hebben. Samen met medewerkers van sociale organisaties en met kunstenaars speuren we naar verbinding, betrokkenheid en positieve ontwikkelingen.

We hopen je te zien op 20 juni, 19.30 uur, Groenestraat 170. Geef je op bij [email protected]. Wij zullen zorgen voor genoeg stoelen, koffie en thee. De bijeenkomst organiseren we samen met het Huis van Compassie.

Meer over de bijeenkomst
Het thema van de avond is ‘De Kunst van Samenleving in de improvisatiemaatschappij’. Dit is de eerste bijeenkomst binnen het project, daarom staat de kennismaking met elkaar en elkaars Kunst van Samenleven centraal. Wat werkt voor jou? Wat voor de organisatie of groep? Dichters, schilders en andere beeldende kunstenaars, maar ook muzikanten zoals pianist Gertjan Eldering, laten daarbij iets van hun werk zien of horen.

Er is een kort uitstapje naar wetenschappelijk inzicht over de Kunst van Samenleven. Het functioneren van onze huidige maatschappij wordt vergeleken met een jazzimprovisatie. Hoe voegen we ons in dat geheel? We willen elke maand bij elkaar komen. Daarbij is ruimte voor steeds nieuwe betrokkenen en nieuwe invalshoeken. Het uiteindelijke doel: langzamerhand een beeld krijgen van wat al goed werkt en wat wij nog kunnen ontwikkelen rond de Kunst van goed Samenleven.

Meer over het project
Bij het driejarige project Kunst van Samenleven wordt er onderzoek gedaan naar de Kunst van Samenleven zoals sociale organisaties van het Rijk van Nijmegen dat in de praktijk vormgeven. Dit combineren we met inzichten van wetenschappers en met die van kunstenaars, die met literaire, muzikale en beeldende middelen de Kunst van Samenleven voor het voetlicht brengen. In oktober worden de werken op meerdere plaatsen in Hatert en Dukenburg geëxposeerd. Vanaf december is er een blijvende expositie in Museumpark Orientalis. Bij de exposities horen muziektheaterwandelingen langs de kunstwerken. U kunt meer lezen via www.stichtingkus.nl.

We hopen je op 20 juni te zien!

Hartelijke groet van Mariët Mensink,
Secretaris Stichting KUS en projectleider Kunst van Samenleven
[email protected]
06-18194393