Levendige opening van moestuinseizoen met NL Doet

27 maart 2018

Vrijdag 9 maart was het de nationale dag van het vrijwilligerswerk, ook wel NL Doet genoemd, een initiatief van het Oranjefonds. Het hele jaar door zetten veel vrijwilligers zich in voor de moestuin achter het gebouw ‘De Haard’.

Basisschool het Kleurrijk, initiatief van Tuin en Bord en de klanten van de Voedselbank hebben een stuk moestuin die ze verzorgen. 9 maart hadden we een andere groep vrijwilligers dan gewoonlijk: naast wat vaste vrijwilligers waren er 10 jongeren van het ROC Nijmegen, en de kinderen uit groep 6 en 7 van basisschool het Kleurrijk.  In totaal waren we met zo ongeveer 50 krachten. Het doel was om de moestuin gebruiksklaar te maken voor het moestuinseizoen.

De ROC- studenten die zich hadden opgegeven om de moestuin om te spitten moesten wel even slikken toen ze naar hun nog schone schoenen keken. Al snel waren ze enthousiast in de kas aan het werk onder leiding van vrijwilliger Wilbert. Toen ze hoorden dat hun werk voor de voedselbank bestemd was, werden alle zeilen bijgezet.
De kinderen van Basisschool het Kleurrijk gingen aan de gang om de tuin goed om te wieden, zodat de volgende keer gezaaid en gepoot kan worden.

Het heerlijke voorjaarszonnetje droeg bij aan een actief en gezellig samen zijn, evenals de ranja en de koeken.

ROC- studenten en kinderen uit groep 6 en 7 hartelijk dank voor jullie inzet, de moestuin ligt er weer goed bij!