24 november: bezoek aan Herman van Veen Arts Center

7 november 2017

Mede dankzij sponsoring van het Arts Center kunnen we vanuit het Huis van Compassie op 24 november met 40 mensen een bezoek brengen aan het  Herman van Veen in Soest aan voorstelling “Mag ik deze dans” door het Harlekijn Dans theater. 30 plekken zijn beschikbaar voor onze kerndoelgroep; mensen met een beperkt inkomen. Ook hebben we 5 SPONSORPLEKKEN, voor mensen met een goed inkomen.

Door 30 euro te betalen levert u een bijdrage aan de kosten die we vanuit het Huis van Compassie voor deze dag maken. En trakteert u zichzelf , en anderen, op een bijzondere avond.

Het is niet zozeer
hoe ze bewegen
maar wat hen beweegt

Het Nieuw Harlekijn Danstheater bestaande uit de Française Marion Bosetti, de Zuid-Afrikaanse Kai Pretorius, de Mexicaanse Viridiana Hernandez, de Nederlandse danseressen Julia Pereboom en Doke Pauwels, speelt en danst op composities van Herman van Veen.

Voorafgaand aan de voorstelling bestaat de mogelijkheid een rondkijkje te nemen op het landgoed De Paltz en het Herman van Veen Arts Center.

Landgoed De Paltz ligt midden in ons land tussen Soesterberg en Soest, en telt bijna 100 hectare ‘gerepte’ natuur. Ooit vernoemd naar een groep Duitse vluchtelingen die in het midden van de 18e eeuw vanuit Rheinland Pfalz een veilig heenkomen vonden in Nederland. Sinds 2015 bevindt zich op het landgoed het Herman van Veen Arts Center en Landgoedtheater de Kapschuur, waar op bescheiden schaal concerten, lezingen, seminars, festiviteiten en exposities worden georganiseerd.

Al meer dan 50 jaar zingt, speelt en schrijft Herman van Veen over wat hem fascineert. Een indrukwekkend oeuvre laat zien dat hij in een niet aflatende stroom zijn belevenissen, waarnemingen en ervaringen optekent in de vorm van voorstellingen, concerten, lezingen en in toneelstukken, films en boeken. Sinds een jaar of zeventien is daar het schilderen bijgekomen. Veel van Herman van Veen’s werken zijn te bezichtigen in de Gallery van het Arts Center.

Vertrek vanaf Huis van Compassie in Nijmegen: 17 uur
Aankomst bij Herman van Veen Arts Center in Soest: 18.30 uur
Aanvang voorstelling in Kapschuur: 20.00 uur
Vertrek vanaf Landgoed de Paltz: 22.00 uur
Terugkomst bij Huis van Compassie in Nijmegen: 23.30 uur.

Aanmelden bij: [email protected]

We reizen naar Soest met een bus. Het maximum aantal deelnemers is hierdoor 40. Dus wees er snel bij! Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst. Voor onderweg zijn er broodjes geregeld, en je krijgt 2 consumpties voor een kop koffie/thee voor de voorstelling en een drankje na afloop.