Tentoonstelling over Mahatma Gandhi

1 oktober 2017

Van 19 september t/m 10 november 2017 is in het Huis van Compassie een tentoonstelling te zien over het leven en werk van Mahatma Gandhi. De tentoonstelling is een initiatief van Anthoon Budel van de Vredeskoffer. De tentoonstelling, uitgebracht door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid, geeft middels 14 grote fotopanelen met veel begeleidende tekst een uitgebreid inzicht in het leven en de betekenis van Gandhi.


GANDHI is een bijzonder goed voorbeeld voor “De kracht van verbeelding”, het thema dat PAX heeft uitgeroepen voor de Vredesweek van 2017 [zie: www.vredesweek.nl/thema-2017]. De visionair GANDHI is een bron van hoop en verbeelding.

Gandhi’s overtuiging geldt nu nog steeds: “op alles wat door geweld bereikt wordt, kan niets blijvends gebouwd worden”. De kracht van zijn methode, de Satyagraha, is een levenshouding die bestaat uit het idee dat door overtuiging en het niet opgeven, ‘het bereiken van een doel’ het best bereikt kan worden door ‘samenwerking en volharding’. ‘Geweldloos weerbaar’ is een succes gebleken doordat grote delen van de bevolking hem bleef ondersteunen.

Openingstijden: van maandag tot donderdag van 9.00 tot 13.00 uur, en verder op afspraak, gelieve van te voren even te bellen 024-3228480. verdere informatie zie: www.lalucas.nl/events/vredewe2017.hrm
Info over rondleidingen: 06-48391146 (Anthoon Budel van de Vredeskoffer en initiatiefnemer van de tentoonstelling)