Mawteni, een initiatief van Syrische Nijmegenaren

28 september 2017

Met ondersteuning van het Huis van Compassie is kort geleden door Syrische Nijmegenaren een mooi nieuw initiatief gestart: Mawteni, wat betekent: mijn land. Het sociale en artistieke initiatief is gestart om mensen door dans en muziek te verbinden, want dans verbeeldt de menselijke vrijheid en is een manier om, zónder woorden, erfgoed te tonen en liefde te ontwikkelen tussen volkeren.

In september heeft Mawteni al twee bijzondere optredens verzorgd: de eerste was op Plein 44. 30 Syriërs, jong en oud, verzorgden er een verrassingsoptreden (flasmob). Zie hier een beeldverslag: https://www.youtube.com/watch?v=caBTTRNoRTw. Een volgend optreden was bij de Publieksdag van Nijmegen stad van Compassie, rondom de uitreiking van de Compassiepluim door burgemeester Bruls. Voor beide optredens was veel belangstelling, en de reacties van het publiek waren enthousiast.

De initiatiefnemer is Robert Warda, die zelf een lange tijd geleden als student vanuit Syrië in Nijmegen is terechtgekomen. Het plan is om binnenkort een stichting te vormen. Wilt u meer informatie, een optreden bij uw organisatie of bij u in de buurt? Neem dan contact op met Mawteni:

[email protected]
06 – 87 30 50 83
Reageren kan ook via onze Facebook pagina: Mawteni Foundation