Inzameling voor Palestijnse families: opbrengst 1200 euro!

17 juli 2017

Maandag 10 april organiseerden we in het Huis van Compassie een avond over de Palestijnse gebieden. Palestijnse vluchtelingen, die al lang als vrijwilliger verbonden zijn aan het Huis van Compassie, serveerden een heerlijke maaltijd voor 60 bezoekers. En zij vertelden over de humanitaire nood waarin hun achtergebleven families verkeren. Ook was vredesorganisatie PAX te gast.

Met verschillende activiteiten levert PAX al decennialang een bijdrage aan het proberen te bereiken van een duurzame vrede tussen Israël, Palestina en de regio.

Tijdens de avond zamelden we geld in voor de families van onze Palestijnse vrijwilligers. De inzameling heeft in totaal €1200,- opgeleverd.  Het geld is inmiddels verdeeld over 4 families. Een van de families heeft het geld ingezet om een koelkast te kopen. Daarover konden ze al maanden niet beschikken. Een andere familie kon wat kleding kopen. Ook heeft een reparatie aan een huis kunnen plaatsvinden, en zijn medische kosten betaald.

De families hebben ons laten weten dat zij heel blij zijn met het geld: nog nooit hadden zij geld ontvangen van mensen buiten hun familie om. Zij vinden het heel bijzonder dat mensen uit Nederland de bereidheid hebben getoond om hen te helpen.

Namens onze Palestijnse vrijwilligers bedanken we iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de geldinzameling.