12 juni: Workshop ‘Elke dag compassie?!’

16 mei 2017

Op maandag 12 juni is de derde en laatste workshop in deze reeks over compassie en zingeving. Tijdens deze workshop staat compassie in het dagelijkse leven centraal. Met behulp van de 12 stappen van Karen Armstrong kijken we hoe we compassie, ieder vanuit zijn eigen kracht en kunde, in het dagelijkse leven kunnen toepassen.

Karen Armstrong, de grondlegster van de Compassiebeweging,  gaat ervan uit dat ieder mens behept is met een vermogen tot compassie, maar ze is van mening dat dat niet genoeg is: iedereen zou dat vermogen moeten koesteren en ontwikkelen. In het wijze en diepzinnige boek Compassie stippelt Armstrong een programma uit dat ons in twaalf stappen kan leren hoe we een medemenselijker leven kunnen leiden. Ze gaat daarbij in op thema’s als eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, gedeelde vreugde, de grenzen van onze kennis van de ander en mededogen.  De workshop biedt u een kennismaking met de 12 stappen.

 

De workshop wordt verzorgd door Madelinde Krantz, vrijwilligerscoördinator bij COiL en geestelijk verzorger binnen Swon/NIM, en oprichtster van Compassionate Arnhem.

Tijd en plaats: 20.00-21:30 uur, Huis van Compassie
Kosten: 10,- per bijeenkomst (of naar draagkracht), ter plekke te voldoen
Aanmelden bij: [email protected]
Nadere info bij: Pieter Poels, tel. 024 – 322 84 80