1 mei: Workshop over compassie en zingeving

19 april 2017

Zingeving en compassie zijn twee essentiële elementen in ons dagelijks leven. In deze serie workshops wordt steeds een element gekozen dat als een brug staat tussen compassie en zingeving. In de tweede workshop op 1 mei wordt compassie vanuit verschillende richtingen besproken en we kijken met elkaar hoe wij in ons eigen leven compassie handen en voeten kunnen geven..

Wat betekent compassie eigenlijk? Vanuit een korte introductie bekijken we compassie vanuit Islam, Jodendom en Christendom. Daarna gaan we kijken hoe de wetenschap er naar kijkt. Vinden we compassie bijvoorbeeld  in de hersenen? En kennen dieren compassie?Vanuit deze richtingen gaan we met elkaar kijken hoe wij in ons eigen leven compassie handen en voeten kunnen geven.

Wie geeft de workshops: Madelinde Krantz,vrijwilligerscoördinator bij COiL en geestelijk verzorger binnen Swon/NIM, en oprichtster van Compassionate Arnhem.

Tijd en plaats: 20.00-21:30 uur, Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen

Data: 1 mei en 12 juni

Kosten: 10,- per bijeenkomst (of naar draagkracht).

Aanmelden bij: [email protected]  Er is plaats voor max. 14 mensen. Geld is ter plekke te voldoen.

Nadere info: Pieter Poels, tel. 024-3228480.