5 februari: Kom luisteren tijdens Verhalendag 2017

31 januari 2017

verhalendag-2017De wereld lijkt te klein geworden, er gebeurt zoveel. Wellicht dat het delen van verhalen de wereld weer wat groter kan maken. Verhalen nodigen uit om naar elkaar te luisteren. Dus laat verhalen een ingang zijn tot de wereld van de ander. En kijk eens over die schutting, bij de buren! Kom luisteren op 5 februari bij Jewel Heart.

De wereld lijkt te klein geworden, er gebeurt zoveel. Alles lijkt door elkaar te lopen. Op het grote wereldpodiumtheater speelt een theaterstuk waar we weinig vat op hebben. Vreemdelingen komen ons land binnen. Gemeentes willen dat we voor elkaar gaan zorgen. En bij de buren is het ook niet pluis.

In reactie vlucht iedereen het eigen eiland op. Deur op slot, ramen dicht. Om vanachter het gordijn nukkig naar die anderen te kijken. Die vreemde anderen die we niet vertrouwen. Maar waar we wel van alles over vinden. En ondertussen kennen we de naam van onze eigen buren vaak niet eens.

We staan tegenover elkaar. Wij en zij. Ik versus de ander. De massa tegenover het individu. De schutting tussen ons in. Zodat die ander maar vooral een vreemde kan blijven. En zelfs de vreemdeling zich hier hier niet langer thuis voelt. Zo maken we de wereld heel erg klein. Is er een weg naar buiten?

Wellicht dat het delen van verhalen de wereld weer wat groter kan maken. In verhalen bestaat immers een ruimte die we samen kunnen bewonen. Verhalen nodigen uit om weer naar elkaar te
luisteren. Dus laat verhalen dan een ingang zijn tot de wereld van de ander. En kijk eens over die schutting, bij de buren!

Vertellers:
Paul van der Velde – RU hoogleraar Aziatische Religies
Saida Aoulad Baktit – Islamitisch geestelijk verzorger UMC
Liesbeth Jansen – Programmamaker Radboud Reflects

Bijzondere vertelworkshop, aangeboden door: Esther Appels & Annemarie Revenberg

Wanneer: zondag 5 februari, 14.00 – 17.00 uur (inloop: 13.30 uur)
Waar: Jewel Heart (Hatertseveldweg 284)
Toegang: 5 euro (of naar draagkracht)