Doe mee aan gespreksgroep over levensvragen

1 september 2016

GespreksgroepWilt u anderen ontmoeten en praten over onderwerpen die u bezighouden op het gebied van levensvragen en zingeving? Vanaf woensdag 14 september kunt u regelmatig deelnemen aan een gespreksgroep in het Huis van Compassie. Elke bijeenkomst is er tijd en ruimte om elkaar beter te leren kennen. We beginnen met een kopje koffie of thee. Daarna praten we over diverse levensthema’s.

Er hebben zich al verschillende mensen voor de groep aangemeld. Zowel mensen met Nederlandse wortels als mensen afkomstig uit andere landen. Er is nog plek voor mensen met een vluchtelingenachtergrond.

“Voorwaarden” voor deelname :
– beheersing Arabische of Nederlandse taal
– nog geen of slechts relatief kort een verblijfsvergunning.

In de gespreksgroep is een tolk Arabisch aanwezig, dus alles kan worden vertaald. Wilt u deelnemen aan onze gespreksgroep? Of kent u iemand met een vluchteling achtergrond die graag mee zou willen doen? U kunt u eenvoudig aanmelden door een mailtje te sturen naar: [email protected].

Locatie gespreksgroep: Huis van Compassie Nijmegen. Groenestraat 170, 6531 HW Nijmegen.
Data: eerste bijeenkomst is op woensdag 14 september van 14.00-16.00 (de groep gezamenlijk de frequentie en vervolgdata).
Entree: Gratis.
Meer info: Huis van Compassie,  024-322 84 80

Het leven is mooi, en het leven gaat ook niet altijd over rozen. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met levensvragen en/of zingevingsvragen die ons bezighouden. Iedereen maakt situaties in het leven mee die je ten diepste raken. Situaties waar we allemaal op onze eigen manier op reageren en mee omgaan. Door het delen van persoonlijke ervaringen, waarbij de ontmoeting met de ander centraal staat, kan er een verbintenis ontstaan. Verhalen van de ander waarin we onszelf herkennen kunnen ons een gevoel van begrip, ondersteuning en erkenning geven. Op die manier kan onze aanwezigheid betekenisvol zijn voor de ander.

Deze bijeenkomsten organiseert het Huis van Compassie samen met Centrum Ontmoeting in Levensvragen