Gespreksgroep over levensvragen vanaf 14 oktober

19 september 2016

gespreksgroep-coilWilt u anderen ontmoeten en praten over onderwerpen die u bezighouden op het gebied van levensvragen en zingeving? Vanaf vrijdag 14 oktober  kunt u regelmatig deelnemen aan een gespreksgroep in het Huis van Compassie.

Samen met het Centrum Ontmoeting in Levensvragen en de Afghaanse stichting Goshamadeed starten we een nieuwe gespreksgroep op de vrijdagen, van 18.00 tot 20.00 uur. We beginnen telkens met het gezamenlijk eten van een goed gevulde kop soep. Daarna praten we over diverse levensthema’s. Er zullen telkens 8 mensen deelnemen die afkomstig zijn uit Afghanistan, en al lange tijd in Nijmegen wonen. Daarnaast hebben wij plekken beschikbaar voor mensen met een Nederlandse achtergrond. Het gesprek zal in het Nederlands gevoerd worden.

Wilt u deelnemen aan onze gespreksgroep? Of kent u iemand die graag mee zou willen doen? U kunt u eenvoudig aanmelden door een mailtje te sturen naar: [email protected].

Locatie gespreksgroep: Huis van Compassie Nijmegen. Groenestraat 170, 6531 HW Nijmegen.
Data: eerste bijeenkomst is op vrijdag 14 oktober, daarna op 11 november.
Kosten: geen
Meer info: 024-322 84 80

Het leven is mooi, en het leven gaat ook niet altijd over rozen. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met levensvragen en/of zingevingsvragen die ons bezighouden. Iedereen maakt situaties in het leven mee die je ten diepste raken. Situaties waar we allemaal op onze eigen manier op reageren en mee omgaan. Door het delen van persoonlijke ervaringen, waarbij de ontmoeting met de ander centraal staat, kan er een verbintenis ontstaan. Verhalen van de ander waarin we onszelf herkennen kunnen ons een gevoel van begrip, ondersteuning en erkenning geven. Op die manier kan onze aanwezigheid betekenisvol zijn voor de ander.