Vruchtbaar jaar in moestuin van en voor Voedselbank!

24 mei 2016

werkers moestuinSinds maart van dit jaar wordt er weer hard gewerkt in de moestuin op het terrein van de Haard. De moestuin is een project van het Huis van Compassie en de Voedselbank Nijmegen. Mensen die zelf gebruik moeten maken van de Voedselbank verbouwen er groenten. De opbrengst wordt verdeeld over de voedselpakketten die de Voedselbank wekelijks aan velen in Nijmegen verstrekt.


kas in aanbouwOnder aanvoering van de initiatiefnemers Wilbert en Christel zijn meer dan 10 vrijwilligers regelmatig actief. Bijzonderheid dit seizoen is dat de vrijwilligers een grote kas aan het bouwen zijn, aan de achterzijde van ons terrein, van zo’n 12 bij 3 meter. Er staan al meer dan 100 paprikaplanten in, en tomatenplanten. Met de kas zijn we in staat om dit jaar nog veel meer groenten te verbouwen dan vorig jaar, toen de oogst ook al heel mooi was: 150 courgettes, 40  komkommers, 50 kg sperziebonen, 25 kg snijbonen, meer dan 100 pompoenen, 90 bieten, 65 kg wortels, 500 radijsjes, 30 kg aardperen. En pruimen, en groene kruiden, en aardbeien, en meer…

moestuinHet gaat overigens ook goed met de andere moestuinen die wij plaats bieden op ons terrein: de ene is van en voor de kinderen van basisschool het Kleurrijk in Willemskwartier. Samen met hun docent komen de kinderen wekelijks bij ons om groenten te verbouwen. En het andere mooie project wordt ook vorm gegeven door en voor buurtbewoners; van Tuin tot Bord.
De vrijwilligers van de verschillende projecten hebben inmiddels goed kennis gemaakt, en met samenwerking is een start gemaakt.

Het wordt weer een vruchtbaar moestuinjaar!

Heeft u interesse om bij te dragen aan de moestuin, neem dan contact met ons op: 024-3228480, en vraag naar Pieter Poels.