Mindfulness-training in Huis van Compassie

11 februari 2016

MindfulnessAanvaarding is niet soft, maar geeft kracht. Dat is de kern van mindfulness. Het middel dat je daartoe leert gebruiken is aandacht. Aandacht voor wat zich voordoet, alles wat er is. In en om je heen. Aandacht is een ‘gereedschap’ dat we altijd bij ons dragen, maar niet vaak goed gebruiken. Met de cursus Mindfulness die vrijdagmiddag 11 maart in het Huis van Compassie begint, leer je beter omgaan met de gave die aandacht heet.

De cursus omvat tien lessen op in beginsel tien achtereenvolgende vrijdagen. Steeds van 14.00 tot 15.30 uur. De trainer is Dick Verstegen (1940). Hij heeft een loopbaan in journalistiek en management achter de rug. Eind jaren tachtig begon hij zich te verdiepen in zenmeditatie en mindfulness. Toen hij in 2000 met VUT ging, begon hij een eigen meditatiecentrum, aanvankelijk in de regio Eindhoven, nu in Nijmegen.

Wij zouden graag een deelnemersgroep willen samenstellen die voor de helft uit sympathisanten van het Huis bestaat: zij betalen een solidariteitsbijdrage van 150 euro p.p. voor de tien lessen (voor mensen met een (boven-)modaal inkomen). Gereduceerd tarief mogelijk in overleg.

De andere helft van de deelnemers bestaat uit vluchtelingen uit Heumensoord. Zij doen gratis mee aan de cursus. Meld u aan bij Pieter Poels, [email protected] of 024-3228480.

Zie ook: www.zennijmegen.nl, www.dickverstegen.nl en www.detochtvanhethart.nl

Mindfulness is de moed en de kracht leren kennen van de ‘zoheid’, noem het aanvaarding. Van daaruit kun je opgewekt het avontuur van de onbeperkte mogelijkheden in je leven aangaan. Aandacht is je gereedschap om daarvoor open doen.