22 januari: filmavond ‘One Day after Peace’

31 december 2015

One Day After Peace filmWe laten dit seizoen in het Huis van Compassie vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door Kees Waardenburg.

One day after Peace
Vrijdag 22 januari draaien we de documentaire ‘One Day after Peace’. Een joodse moeder van een zoon vermoord door een Palestijn gaat in Zuid-Afrika op onderzoek naar de methodiek en effectiviteit van de Waarheidscommissie. Zij wil contact met de moordenaar van haar zoon, omwille van zichzelf én de vrede tussen Joden en Palestijnen. De moordenaar wenst geen contact, tenzij om nogmaals uit te leggen wat zijn rechtvaardiging is en was.
Hoe in vredesnaam tot verzoening en vrede te komen?

Regie: Erez & Miri Laufer | Israël & Zuid-Afrika | 2012

Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen
Vrijdag 22 januari, aanvang: 19.45 uur (inloop: 19.30 uur)

Toegangsprijs: deze keer gratis toegang (met dank aan Amnesty International)
Wel vragen wij u om een bijdrage van € 4,- voor koffie en een drankje.
Aanmelding: is niet nodig
Meer info: [email protected] of 024 – 322 84 80

Verder dit seizoen…
18 maart 2016: keuze volgt in overleg met filmbezoekers

Zie www.cinema.nl voor meer informatie over de films.