6 juni: schooltuinenroute en open middag moestuin

27 april 2015

stadslandbouwEetbaar Nijmegen organiseert op zaterdag 6 juni weer de publieksdag Stadslandbouw voor Nijmegen. Op deze landelijke dag kunnen steden aan het grote publiek laten zien wat er zoal aan voedsel verbouwd wordt. Ook de moestuin en schooltuin op het terrein van De Haard zijn tijdens deze dag te bezoeken, tijdens de schooltuinenroute of de open middag.

Het Huis van Compassie heeft haar grond ter beschikking gesteld ten behoeve van twee groepen, elk heeft de helft van de tuin in gebruik.

  • Leerlingen van basisschool Het Kleurrijk: zij hebben hier een schooltuin. Ze komen hier wekelijks en leren al doende groente en fruit te telen.
  • Mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank. Zij verbouwen voedsel niet voor zichzelf, maar voor alle mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank; het voedsel wordt toegevoegd aan de vele voedselpakketten.


Schooltuinenroute
(op de fiets)
Een route voor kinderen, ouders en leerkrachten langs groenschool Helicon, basisschool De Kleine Wereld en de schooltuin voor basisschool Kleurrijk bij het Huis van Compassie.
Esther van Zuilen begeleidt en vertelt.

Kinderen zijn welkom, maar indien jonger dan 14 jaar moeten zij we begeleid worden door een volwassene. Aanmelden via: www.eetbaarnijmegen.nl/events/schooltuinenroute-op-de-fiets

Open middag
Ouders en kinderen kunnen tussen 13.30 en 15.30 een kijkje nemen bij de twee tuinen. Een hapje en een drankje staan voor u klaar.
Kinderen kunnen zelf, onder begeleiding, een plant in de grond zetten.

Er zijn deze dag geen mensen van de school aanwezig, wel mensen van de Voedselbank. Er is informatie over het schooltuinproject op papier en vrijwilligers van de Diaconie kunnen u er ook alles over vertellen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.eetbaarnijmegen.nl