3 juni: podiumgesprek met Huub Oosterhuis

28 april 2015

huub oosterhuis 1

Tijdens het podiumgesprek zal Huub Oosterhuis ingaan op wat hem beweegt en wat zijn inspiratiebronnen zijn. Hoe draagt hij zijn boodschap uit, zodanig dat deze gericht is op alle geledingen binnen de bevolking. Ook gaat hij in op de wijze waarop hij met zijn boodschap de verbinding tussen mensen en tussen bevolkingsgroepen, zonder aandacht voor afkomst en religie, wil realiseren. Verbinden is immers aansluiten. Verbinden is niet uitsluiten.

Huub Oosterhuis houdt gedurende 30 minuten een inleiding over deze thema’s. Daarna wordt hij hierop bevraagd. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Het podiumgesprek wordt geopend en afgerond met het, onder begeleiding, zingen van een lied dat door Huub Oosterhuis geschreven is. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Huub Oosterhuis studeerde wijsbegeerte, Nederlandse taal- en letterkunde en theologie. Vanaf 1965 is hij verbonden aan Amsterdamse Studentenekklesia. Sinds eind jaren vijftig schrijft en publiceert hij teksten: liederen en gebeden voor een nieuwe Nederlandse liturgie, theologische essays en vrije poëzie. In 1980 begon Oosterhuis met de Stichting Leerhuis & Liturgie. In 1972 richtte hij de Populier op, centrum voor politiek en in 1989 De Rode Hoed, centrum voor cultuur, religie en politiek. In februari 2011 opende op initiatief van Huub Oosterhuis het centrum voor debat, bezinning en poëzie: De Nieuwe Liefde.

Kosten:                         € 7.50 (exclusief drankje na afloop)
Locatie:                        Augustijns Centrum De Boskapel, Graafseweg 276, 6532 ZV Nijmegen
Aanmelden is niet nodig.

De podiumgesprekken vinden 3 maal per jaar plaats in Nijmegen en worden georganiseerd in een samenwerkingsverband van het Huis van Compassie, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, Vincent de Paul Center, Augustijns Centrum de Boskapel.