14 november: Open Mic avond

19 oktober 2014

open mic septemberVrijdag 10 oktober vond de eerste Open Mic avond van dit seizoen plaats. Vanaf 19.30 uur stond de microfoon open voor een aantal boeiende bijdragen in een spontane en gezellige sfeer. Huisdichter Anthoon Budel liet o.a. zijn gedachten gaan over compassie. Vrijdag 14 november bent u welkom bij de Open Mic avond.

De avond begon met de melodieuze klanken van een Turkse zanger Salih die desgevraagd enthousiast zei dat hij zong over zo’n beetje alles. Hierbij werd op het scherm fotomateriaal geprojecteerd. Huisdichter Anthoon  liet vervolgens zien dat compassie heel eenvoudig kan zijn, maar ook ingewikkelder als het om het contact tussen verschillende culturen gaat. Dat er desondanks door fundamentele menselijke overeenkomsten hoop is. Die hoop ligt in het zich open stellen, de ontmoeting. Het volgende optreden was dat van Anne. Anne heeft zichzelf piano leren spelen. Ze speelde uit het hoofd minimal music van de Italiaan Ludovico Einaudi. Minimal music wordt gekenmerkt door vele herhalingen. Door de mooie melodieën bleef de muziek tot het einde boeien. Hierna droeg Anthoon het gedicht “Drentse Velden”, een evocatie van het Drentse landschap voor. Vervolgens droeg Anne spontaan twee gedichten in het Engels voor. Hierna liet Robert, die voor de techniek zorgt, video-opname’s over verschillende onderwerpen zien: een Arabische zangeres, een aantal kwisvragen om te eindigen met een televisieprogramma rond het thema hoop. Anne besloot de avond met nog een stuk van Einaudi.

 

De volgende Open Mic avond vindt plaats op 14 november. De letterlijke vertaling zegt het al: een avond waar de microfoon open staat. Open staat voor iedereen die dat wil, voor ongeveer 10 minuten. In die tijd kan men laten zien en horen wat zijn of haar talent is. Kunt u zingen, dansen, poëzie voorlezen, goochelen, bespeelt u een instrument, alles kan!

En als u gewoon behoefte heeft aan een leuke gezellige avond, kom dan bij ons langs. Entree is gratis, koffie en thee ook. Iedereen is welkom: jong, oud, hoogopgeleid, het leven was uw leerschool, roots in Nederland of daarbuiten, moslim, christen, zonder geloof, het maakt allemaal niet uit.

De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Wilt u ook optreden tijdens een open mic avond meld u dan aan bij [email protected] of bel met Pieter Poels: 024 – 322 84 80.