Open Mic Night is een succes

24 maart 2014

Open Mic 21 maartDoor verschillende mensen wordt de Open Mic Night als leukste avond van de maand bestempeld, waarbij een variatie aan optredens de revue passeert. In maart hadden we optredens van onder meer een balalaika band, songwriters, dichters, zangers en pianisten. Het was de tweede avond op rij dat het moeilijk was om de eindtijd aan te houden, omdat zoveel mensen graag willen optreden.

De zaal was goed gevuld met gezellige mensen. Bent u geïnteresseerd geraakt in de Open Mic night? De volgende avond vind plaats op 11 april van 19.30 tot 21.30 uur. Wilt u zelf optreden? Meld u aan bij Lois Staneke, bel naar 06-20537327 of mail naar [email protected]

Gebed voor Compassie
(voorgedragen tijdens de Open Mic Night op 21 maart)

Beste mensen, of je nou rijk bent of arm, of je een dikke portemonnee hebt of een platte beurs,
naakt zijn we voor iedereen gelijk. In het huis van compassie is iedereen welkom.

Hier maken we dus met z’n allen, echt geen onderscheid door bluf, opschepperij, of positie in de maatschappij, geen kapsones of valse schaamte, iedereen is gelijk aan elkaar, dus geen medelijden maar mededogen in de zin van; je bent die je bent!

Dit gebed is een uitnodiging aan allen, gooi je valse bescheidenheid of je schaamteloze trots van je af, en kom erbij, kom gewoon naast de ander zitten, en geeft elkaar de hand.
Of je nou burgemeester bent of stratenmaker, het geeft niet, ‘allen’ moeten we een schroom overwinnen, om even onze cirkel te openen waardoor we de ‘ander’ kunnen toelaten binnen de intimiteit van ons eigen wereldje.

Ja, mensen dit is een gebed, een uitnodiging aan ‘allen’ groot of klein, gehandicapt of een gouden plak winnaar, om ‘elkaar’ de hand te reiken, of een schouderklopje uit te delen, van ‘je mag er zijn’, wie of wat je ook bent.

Laten we tegen elkaar zeggen, ik ben er voor jou, jij bent er voor mij, samen zijn we een wij, en nemen tijd voor elkaar, simpelweg door een groet, of een vraag van: hoe is het met jou? Wie ben jij? En… wat houdt je bezig?

En laten we dat vooral blijven doen, tegen elkaar zeggen; goh, wat een mooi weertje vandaag he?

Want vergeet niet, hoe simpel de vraag ook is, het is een begin van contact, even elkaar in de ogen kijken, ieder is vrij, op een eigen wijze daar op te reageren.

Amen
La Lucas