Verslag Podiumgesprek 1 oktober

9 oktober 2013

poduimgesprek 1 oktoberPodiumgesprek over verlieservaring “Inspiratie door Verlies?”  Op 1 oktober organiseerden wij samen met de Boskapel, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN) en Vincent de Paul center een avond over verlieservaringen. Hoofdgasten waren Hub Crijns, directeur van het landelijk Bureau DISK (over verlies van werk) Qader Shafiq, beleidsmedewerker bij COS Gelderland en vanuit Afghanistan gevlucht naar Nederland (over verlies van je land) en William Yang, therapeut en yoga- en meditatieleraar (over verlies van gezondheid). Zij spraken onder leiding van Toine v.d Hoogen (als theoloog verbonden aan de RU) over vragen als ‘Wat is verlies’, ‘Hoe ga je om met verlies’, en ‘Verlies als kans?’.  In deel 2 gingen de bezoekers uiteen in 3 subgroepen en in gesprek met de gasten en elkaar. De avond werd bezocht door zo’n 50 mensen.