Inspiratie door verlies? 1 oktober

7 oktober 2013

inspiratie-door-verlies[3]Uitnodiging voor een Podiumgesprek over verlieservaring in het Huis van Compassie

Thema: Ons leven is als het ritme van de zee, eb en vloed. We krijgen met situaties te maken waarbij we denken; Wat moet ik hier mee? Wat moet ik zonder werk? Hoe ga ik om met mijn lichamelijke/geestelijke beperkingen, mijn ziekte? Hoe kan ik opnieuw beginnen nadat ik huis en haard achter heb moeten laten? Soms overleven we een tijd en daarna komen we weer tot leven. Wat maakt het dat we als mens toch weer de moed bij elkaar rapen, opstaan en verder gaan?

Gasten: Hoofdgasten zijn Hub Crijns, directeur van het landelijk Bureau DISK (over verlies van werk) Qader Shafiq, beleidsmedewerker bij COS Gelderland en vanuit Afghanistan gevlucht naar Nederland (over verlies van je land) en William Yang, therapeut en yoga- en meditatieleraar (over verlies van gezondheid). Gespreksleider is Toine v.d Hoogen, als theoloog verbonden aan de RU.

Opzet van de avond: In deel 1 hebben de gasten op het podium een gesprek, waarin vragen aan de orde komen als ‘Wat is verlies’, ‘Hoe ga je om met verlies’ en ‘Verlies als kans?’. In deel 2 gaan de bezoekers uiteen in 3 subgroepen en in gesprek met de gasten en elkaar.

Datum/Tijd: dinsdag 1 oktober van 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Kosten: 5 euro (of naar draagkracht) inclusief koffie en thee
Voor wie: iedereen is welkom
Aanmelden: graag aanmelden bij [email protected]

Organisatie: het podiumgesprek is een gezamenlijk initiatief van de Boskapel, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN) , Vincent de Paul center, en het Huis van Compassie van de diaconie Nijmegen.