Hebben wij vrede met asielzoekers op straat?

20 september 2013

poster-vrede-metDe landelijke overheid neemt te weinig verantwoordelijkheid voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Lokaal zien politiek en maatschappelijke organisaties zich voor dilemma’s gesteld.

Tijdens de avond proberen we antwoorden te vinden op de vraag hoe we lokaal kunnen bijdragen aan een menswaardig bestaan voor uitgeprocedeerden.

Opzet avond: GAST en Vluchtelingenwerk en Diaconie vertellen wat zij doen voor uitgeprocedeerde asielzoekers en tegen welke problemen zij aanlopen.

Een uitgeprocedeerde asielzoeker wordt geïnterviewd. Vervolgens houdt Sander Terphuis (prominent PvdA-lid) een korte lezing. Aansluitend voeren Jan Braat (beleidsmedewerker gemeente Utrecht), Olga Loeber (voorzitter Stichting GAST) en Maria van den Muysenbergh (Huisartsenzorg dak- en thuislozen) en Sander Terphuis een rondetafelgesprek. Voor inbreng uit de zaal is ruimte. Ter ondersteuning worden filmfragmenten vertoond.

Wanneer: 26 september
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur
Voor wie: Iedereen is welkom. Gratis entree. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Aanmelden is niet nodig. Inloop vanaf 19.30 uur

Zie voor meer informatie: www.kerkinactie-nijmegen.nl

Deze avond vindt plaats i.h.k.v. de Vredesweek van Pax Christi, die in Nijmegen wordt georganiseerd door de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen en Raad van Kerken.